Det står ikke godt til i fremtidsforskerbranchen for tiden. “Tiderne er blevet usikre, så vores arbejde er blevet meget vanskeligt at udføre”, siger Gunner Bertelsen, som er direktør i Institut for Fremtidsforskning og Usædvanlige Forudsigelser. “Hvor vi før i tiden kunne finde på at sige: Om 200 år er det ikke sikkert, at vi vil læse aviser, som vi gør det i dag, så tør vi i disse dage slet ikke at udtale os om den slags”.
Placebo News: “Kan I slet ikke forudsige noget som helst?”
“Tja”, svarer Gunner Bertelsen, “jeg lidt usikker på, hvordan jeg skal besvare dit spørgsmål. Det rigtige svar må vist være – måske!”
Placebo News: “Kan du indikere, hvad de syv rigtige vindertal bliver i Lotto på lørdag?”
Gunner Bertelsen: “Måske kan jeg give et bud, som er 2-5-14-21-22-24-30. Men på den anden side, kunne 24 og 30 lige så godt være 27 og 33. Det er det, som gør det så frustrerende at være fremtidsforsker i disse dage.”
Placebo News: “I er jo organiserede med andre fremtidsforskningsintututter over hele verden. Er der slet ikke noget I kan gøre på brancheforeningsniveau?”
Gunner Bertelsen: “Jo, da. Vi er ved at udarbejde en skrivelse til de ansvarlige politikere om at de skal føre en mere forudsigelig politisk dagsorden.”
Det er dog ikke en nemt arbejde, da brancheforeningens medlemmer er meget uenige i, hvilken strategi, som vil føre til det mest forudsigelige resultat. Indtil da må vi andre blot vente i spænding og håbe, at det en dag igen bliver muligt at forudse alt.