Det viser sig, at flere underlødige nyhedsmedier i deres jagt på opmærksomhed har benyttet sig af deep-fake teknologi til at manipulere seernes opfattelse af blandt andet vejret.
Deep-fake teknologien gør det muligt at udskifte dele af et videobillede, fx en baggrund, således at en person bliver filmet i et fx studie, men at det for seeren ser ud som om, at personen befinder sig et helt andet sted.
Anonyme kilder tæt på produktionen af DR Nyheders vejrtjeneste oplyser, at denne teknologi har været anvendt i DR i mange år. Når man bliver ansat i DR pålægges det enhver medarbejder at aflægge en særlig ed, som hemmeligholder DRs anvendelse af deep-fake.
Omfattende svindel
Ifølge Placebo News’ anonyme kilder, “er vejrbranchen bundrådden og uden moral. Alle i branchen dækker over hinanden og er en del af en stor stor sammensværgelse, da alle synes at være ligeglade med den omfattende svindel der foregår.”
Længe har seerne troet, eller blevet manipuleret til at tro, at nyhedstjenesternes vejr-eksperter fx pegede på en konkret sky eller sol, mens de i virkeligheden pegede ud i luften på ingenting. Omtalte sky eller sol er i virkeligheden af en tekniker blevet lagt på billedet bagefter, typisk under eller ud for vejr-ekspertens pegefinger, for at undgå mistanke om svindel.